Bodega Pardelasses Priorat Les Clivelles
Premium Wijnen
Bodega Pardelasses Priorat Les Clivelles
Priorat Spanje
Wijnen uit Priorat behoren tot de absolute top van Spanje. Veel zon en lage opbrengsten zorgen voor complexe en geconcentreerde druiven. En de 'llicorellas' (fameuze granieten bodems) geven de wijn een extra portie spannende frisheid mee. Wees wel gewaarschuwd want deze Catalaan eist aan tafel alle aandacht op... Bewaaradvies: 2017 - 2024
24,99

op voorraad

op voorraad

Vraag een offerte aan

Wil je een maatwerk geschenk, gepersonaliseerde verpakking of geschenken naar meerdere adressen versturen? Vraag hier een offerte aan!

Offerte aanvragen

Jancis Robinson (17/20):

Single varietal of Carinyena (Carignan) from their own vineyards. Vines were planted between 1985-98 at 350 m elevation, on llicorella soils. Fermented with wild yeast. Aged in chestnut and French oak barrels for nine months. Organic. Production of 1,800 bottles. Family-run winery since 2005. Tasted blind. This a powerful wine. Extremely youthful, showing a fusion of currants, prunes, and super-dark berries. The nose is exuberant and sweetly scented. It is on the very sweet side. Smooth and jammy texture, convincing and broad palate. (FC)

De streek

Eén van de kleinste wijnbouwgebieden van Spanje is Priorato (of Priorat in het Catalaans), en ligt ten westen van Tarragona. In een relatief korte periode, vanaf de jaren ’80 van de afgelopen eeuw, zijn de wijnen uit dit gebied uitgegroeid tot de meest bejubelde ter wereld. Het unieke microklimaat maar vooral de unieke bodem is daarvoor verantwoordelijk. De basis van de bodem bestaat uit roodachtig en zwarte leisteen, “llicorella” geheten en bevat kleine deeltjes kwartsiet. Deze schitteren in de zon en weerkaatsen de warmte. De toplaag bestaat uit gebroken leisteen en mica en is zo’n 50 cm dik. De wortels moeten daardoor diep de grond in op zoek naar voedingsstoffen, water en mineralen. Het verklaart de concentratie en de mineraliteit van de wijnen die hier vandaan komen.

De druiven

Deze Priorat is gemaakt van 100% Cariñena, ook wel Carignan in Frankrijk. Cariñena staat bekend als een druif die laat in het seizoen rijpt waardoor deze perfect tot zijn recht komt in warme gebieden. De druif heeft relatief dikke steeltjes wat ervoor zorgt dat machinaal oogsten erg lastig is en de druiven dus secuur handmatig worden uitgezocht. Hoewel de druif een tijd een mindere reputatie heeft gehad zet een jonge generatie wijnboeren de druif nu weer letterlijk in het zonnetje en bereiken hier verbluffende resultaten mee.

Het wijnhuis

De wijnmaker des huizes is Jordi Aixales. Jordi had al veel ervaring opgedaan met het maken van wijn tot hij besloot om in het diepe te duiken en zijn eigen wijnbedrijf in Priorat te starten. Met de hulp van zijn familie maakte hij een vliegende start en bracht hij in 2005 de eerste wijnen op de markt. De reacties waren unaniem lovend en de wijnen waren mede vanwege de zeer kleine oplage binnen mum van tijd uitverkocht. Tien jaar later houdt Jordi nog steeds vast aan zijn principes waar hij in geloofde toen hij het bedrijf oprichtte; met respect voor natuur (100% bio) en traditie fantastische wijnen produceren.

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contact

Wil je een geschenk op maat, advies over de invulling van je geschenk of heb je gewoon een vraag? Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • * Verplichte velden

Of...

Je kunt ons bellen op 020-6651115, een e-mail sturen naar relatiegeschenken@grapedistrict.nl of real-time contact opnemen via de Intercom op deze website ( geel bericht-icoon rechts onderin de hoek )